Sista chansen att se Totti?

Enligt resebolaget Ticket har temaresor som utgår från personers intresse ökat de senaste åren. Bland dessa är sportresor och då framförallt fotbollsresor mycket stort. Det är då främst resor till de stora fotbollsnationerna som Italien, England, Tyskland, Italien, Frankrike och Spanien som ligger högt upp på de fotbollsintresserades önskelista. Var man åker beror på flera faktorer men en av de som väger tungt är hur bra det går för de svenska spelarna som spelar i dessa länder. Enligt Ticket handlar det även om hur lätt det är att ta sig till städerna där fotbollen spelas. Det är en anledning till att just huvudstäderna drar lite extra.

När det kommer till fotbollsresor till Italien ligger därför resorna till Rom högt. Här finns hemmaarenan Stadio Olimpico för storklubben Roma. En klubb som ofta ligger i topp och slåss om de bästa placeringarna med andra storlag som Juventus, Napoli och Milan.

Här finns visserligen inte några svenska profiler men däremot en hel del andra riktigt stora världsstjärnor. Inte minst Romas kanske mest betydelsefulla spelare genom lagets historia – Francesco Totti. De som vill se Totti spela bör däremot boka en resa denna säsong för mycket tyder på att detta är hans sista säsong för laget. För att förstå Tottis storhet i klubben är det bara att titta på statistiken. Totti hade redan år 2012 gjort över 200 mål för klubben. Det innebar att han hade gjort nästan dubbelt så många som den gjort näst mest. Sedan dess har han ju även hunnit med att näta ett flertal gånger till.

Roma vände relativt dåliga resultat till betydligt bättre säsongen 2013/2014. En ny tränare (Rudi Garcia) tog över ett lag i kris och vända på detta på ett imponerande bra sätt. Laget började de tio första matcherna med vinst vilket var ett nytt rekord för Serie A. Sedan dess har Roma varit ett topplag som nu ligger på en andraplats efter Juventus.

Men fördelarna med att åka till Rom och se fotboll handlar inte bara om att få uppleva den italienska fotbollskulturen och se Totti spela i ett av Italiens bästa lag. Även priset är ofta konkurrenskraftigt i jämförelse med andra fotbollsresor där motsvarande resor till England är betydligt dyrare eftersom du behöver boka hotell i centrala London. Det är inte svårt att hitta paket med både biljett, boende och flyg för mellan 3000-3500kr. Detta då med två nätter i staden.