Italiensk fotboll i Brasilien

Italiensk fotboll har alltid varit omtalad och innehållit en mängd kända spelare från alla världens hörn. Det är inte bara på nationell nivå som man har nått stora framgånger, utan även inom den internationella fotbollen har man lyckats göra avtryck. Till exempel är klubben AC. Milan den klubb som vunnit Champions League näst flest gånger någonting med totalt 7 segrar genom åren. Även landslaget har nått höga nivåer under åren och förhoppningsvis kan man nu fortsätta att skeva historia med sin plats i nästa sommars fotbolls-VM.

Italien vann sin kvalgrupp och tog sig därmed vidare direkt till fotbolls-VM som hålls i Brasilien under sommaren 2014. Lagets lyckades med att inte förlora en enda kvalmatch, utan vann 6 av sina 10 matcher, där resterande slutade i ett oavgjort resultat. Bland annat vann man här båda sina möte med Malta och redan efter ett par matcher så såg det ut som att Italien hade intagit topplaceringen i gruppen och inte tänkte överlåta den till något annat lag.

Om man tittar tillbaka så har landet en mycket bra historia inom VM-sammanhang. Man har lyckats vinna turneringen 4 gånger under åren och senaste gången var i Tyskland 2006. Utöver vinsterna så har man tagit medalj ytterligare tre gånger. Dessutom placerade man sig på en andraplats i det senaste europeiska fotbollsmästerskapet.

För tillfället är det ingen spelare från AS Roma som spelar i det Italienska landslaget och därmed får åka med till Brasilien, men det finns ändå en del duktiga fotbollsspelare som får åka med. Till exempel landslagets egen lagkapten och målvakt Gianluigi Buffon som bland annat blivit utnämnd till Serie A:s bästa målvakt sju gånger genom åren.
Däremot så har Roma en del brasilianska spelare i sitt lag som eventuellt kommer att delta i världsmästerskapet för sitt hemland.