Fel mobilabonnemang på resan kan bli dyrt

fe-mobilabonnemang-pa-resan-kan-bli-dyrt

Skräckhistorierna om dyra mobilräkningar efter resor är många. I många fall handlar det om dataförbrukning som har blivit otroligt dyrt men även samtal och SMS kan leda till dyra räkningar. Att komma hem från Rom och upptäcka en mobilräkning på flera tusen i brevlådan är inget roligt slut på semestern. Se därför till att jämföra och hitta ett mobilabonnemang som gör att du kan använda din telefon utan att kostnaderna blir stora. Skillnaderna mellan mobilabonnemang när det kommer till kostnader vid användning utomlands är stora. En jämförelse kan därför spara dig en hel del.

Kostnaderna för data utomlands minskar

Den allt vanligaste anledningen till stora kostnader för mobilförbrukning i Rom är data. Att surfa utomlands kan i många fall kosta flera kr/MB. Med en MB kan du i som mest besöka några hemsidor beroende på hemsidornas innehåll. Nedan kan du ta del av en sammanställning av vad olika datamängder räcker till:

DatamängdHemsidorMusikFilm
100 MB301,5 timmar10 minuter
200 MB603 timmar20 minuter
500 MB1507,5 timmar50 minuter
1000 MB30015 timmar100 minuter

Data hämtad från Mobilabonnemang.se

Med ett mobilabonnemang med ett pris på exempelvis 5 kr/MB så kommer besök på 15 hemsidor kostar 250 kr. Vill du surfa medan du är i Rom så kan därför ett abonnemang med låga kostnader för surf utomlands vara högst aktuellt. Det kan även bli så att surf är det bästa och smidigaste sättet att ta sig ur knipor. Exempelvis kan data användas för att hitta telefonnummer, kartor eller öppettider i de fall där du inte har andra sätt att göra det på.

Jämför mobilabonnemang och spara hundralappar

Att göra en jämförelse av mobilabonnemang innan resan till Rom kan spara dig stora summor pengar. Kostnaden för såväl surf som samtal och SMS utomlands har minskat de senaste åren men skillnaderna mellan olika abonnemang är fortfarande stora. Ett mobilabonnemang som du kan använda utan att få en enorm räkning gör resan både smidigare och tryggare. Detta då du kan använda mobilen för att kontakta såväl medresenärer som andra personer, företag eller myndigheter om något oväntat skulle hända. Hittar du ett riktigt prisvärt mobilabonnemang så kan det till och med vara så att du kan använda din telefon för att underhålla dig. Även om man sällan har tråkigt i Rom så kan en film för en regnig dag alltid vara bra att ha som reservplan.