Kan Roma utmana om ligatiteln 2017?

Roma är en italiensk fotbollsklubb med fans världen över som kämpar år efter år om chansen att vinna den betydelsefulla ligatiteln i Serie A. Laget lyckas hålla sig i toppen och är alltid ett av de starka korten när en ny säsong drar igång.

Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com

Andra utmanare i toppen är Juventus, Napoli, Inter och Milan. Roma startade säsongen på ett mycket bra sätt och har hållit sig i täten, men på senare tid har dock fler problem uppstått.

AS Roma har en ny tränare vid namn Eusebio Di Francesco, vilket till en början såg ut att vara en bra vändpunkt för laget. De spelade effektivt och byggde upp ett otroligt starkt försvar. Romas försvarsspel var nämligen så bra att de släppte in minst antal mål i Serie A förutom storklubbarna Juventus och Napoli. Spelare har försvunnit och det har varit svårt för klubben att hitta lämpliga ersättare som kan fylla deras skor. Även om anfallsspelet är bra saknas det tillräckligt med spelare som sätter skotten rakt i mål och detta är ett problem som måste lösas om Roma ska ha en chans att vinna ligan. Förra året kammande man hem en andra plats och fans liksom tränargrupp hade nog sett fram emot en vinst. Även 02 och 04 liksom mellan 06-08 slutade Roma som tvåa och den senaste gången laget vann var säsongen 00-01. Totalt har Roma 3 ligatitlar.

Vad som helst kan hända

Under sommaren halkade Roma helt enkelt efter och hann aldrig riktigt få tillbaka gnistan under vintern, men än är det inte försent för att hoppas på vinst. Inom fotboll kan vad som helst hända. Många kända och framgångsrika spelare kämpar på för att ge laget en efterlängtad vinst som exempelvis Monchi och Francesco Totti. Det är många matcher kvar som ska spelas innan ett segrande lag ska koras och den nya tränaren tillsammans med lagets dynamik och motiverade spelare kan än så länge göra skillnad. Så länge försvarsspelet kan fortsätta i samma takt och ytterligare en spelare kan ta plats och få in bollen i nätet kan Roma mycket väl att ta sig så långt som till en första plats.