Köp kontantkort på plats och ring billigt

kontantkort-i-romDyra mobilräkningar som landar i brevlådan efter en resa utomlands vill ingen vara med om. Allt fler operatörer sänker sina kostnader för såväl såväl samtal och SMS som för surf men priserna är fortfarande betydligt högre än de i du får om du ringer inom Sverige. Det finns olika sätt att undvika dessa kostnader på. Ett förslag är att köpa kontantkort på plats i Rom, ett annat är att är att köpa kontantkort redan hemma i Sverige anpassat för användning utomlands.

Köpa kontantkort på plats

En lösning för att slippa kostnaderna som det kan innebära att ringa utomlands är att köpa kontantkort på plats i Rom. Med lokala kontantkort kan du ofta fylla på så att det räcker den vecka du tänkt spendera i staden. Du får i regel någon eller några GB surf inkluderat i priset så att du förutom att ringa och SMS kan surfa. Värt att tänka på är att då kontantkortet är lokalt så är priserna för att ringa i Rom och inom Italiens gränser låga. Samtidigt kan kostnader för att ringa internationellt, t.ex. hem till Sverige, vara betydligt högre. Är du inte försiktig så kan detta leda till att pengarna du laddat kontantkortet med tar slut tidigare än planerat.

Din telefon kan vara operatörslåst

Innan du åker till Rom så är det viktigt att du kollar så att din telefon inte är operatörslåst. Skulle den vara det så kommer detta innebära att du varken kan köpa kontantkort i Sverige eller på plats i Rom. Med ett operatörslås så godkänner telefonen endast SIM-kort från operatören i fråga. Det enklaste sättet att kolla om din telefon är operatörslåst är att kolla med operatören alternativt där du köpte telefonen. Att låsa upp ett operatörslås kan vara gratis men kostar vanligtvis mellan 100-300 kr.

Köpa kontantkort i Sverige

Ytterligare ett sätt att undvika dyra mobilkostnader är att köpa ett kontantkort redan innan du åker till Rom. Köper du ett kontantkort i Sverige så kan du leta efter speciella erbjudanden som ger dig lägre priser utomlands. Det kan exempelvis vara lägre priser just från Italien, inom Europa eller i bästa fall hela världen. Köper du en kontantkort i Sverige så rekommenderar vi att du jämför dina alternativ innan du bestämmer dig. Att ringa, SMS:a och surfa från/i utlandet är trots allt sällan gratis vilket innebär att det finns pengar att spara.