Kreditkortet som är bäst att ta med på resan

kreditkort-i-romAtt välja rätt kreditkort inför resan till Rom kan i slutändan göra din resa betydligt billigare. Med rätt kreditkort kan du spara pengar på uttagsavgifter och valutapåslag. Du får även ta del av flertal försäkringar som normalt hade kostat mycket pengar. Med ett kreditkort kan du även känna dig trygg på resan eftersom du genom krediten har tillgång till mer pengar än vad du faktiskt har på kontot. Skulle du råka ut för någon oväntad kostnad i Rom eller helt enkelt spendera mer pengar än du räknat med kan ett kreditkort vara en oerhörd trygghet. Med rätt kreditkort slipper du känna dig begränsad på din resa.

4 saker att tänka på när du väljer kreditkort inför resan

Vad som gör ett visst kreditkort bättre än ett annat beror på några faktorer. Det är även dessa du bör ha i åtanke när du ska välja ett kreditkort inför din resa:

  • Uttagsavgift. Att betala med kreditkort är inte en självklarhet på alla ställen i Rom. Ofta behöver du kontanter för att betala taxiresor och även för att betala notan på restauranger. Många kreditkort har en uttagsavgift på 35 kr vilket kommer bli oerhört dyrt i längden. Du bör därför välja ett kreditkort med uttagsavgift på 0 kr så kan du spendera dom pengarna på något betydligt roligare.
  • Valutapåslag. Ett valutapåslag är en extra avgift som tas ut på ALLA dina köp som genomförs utomlands. Det finns kreditkort med 0 % valutapåslag vilket bör vara en självklarhet att använda på resan.
  • Reseförsäkringar. Genom att boka din resa med ett kreditkort ingår oftast flertal reseförsäkringar så som avbeställningsskydd, ersättning vid bagageförsening eller missat anslutningsflyg och även olycksfallsförsäkring på resan. På så sätt kan du känna dig trygg innan resan och även när du väl är på plats i Rom.
  • Bonus. Många kreditkort erbjuder ett slags bonussystem som gör att du får återbäring på alla köp du gör. Genom att använda kreditkortet på resan kan du få pengar tillbaka när du kommer hem.

För att enkelt hitta ett kreditkort som passar din resa kan du ta hjälp av jämförelsesajter som jämför kreditkort åt dig. På så sätt ser du direkt vilka kortutgivare som erbjuder de bästa kreditkorten för din resa.

Att ha två kreditkort kan vara en räddare i nöden

Att ta med två kreditkort när du reser kan vara ett mycket värdefullt beslut. Det kan delvis vara fördelaktigt att dela upp dina kreditkort på Visa, MasterCard respektive Amex eftersom du då med största sannolikhet kan använda kreditkortet överallt i Rom. Det kan även vara en bra idé att ha ett kreditkort i reserv om ditt andra skulle sluta fungera eller bli stulet. Tänk dock på att aldrig förvara dina kreditkort på samma ställe.