Dryga ut reskassan med ett mikrolån

mikrolan-utomlandsAtt resa till Rom innebär planering. Flygresor och hotell hittas och jämföras, matchbiljetter ska köpas i förväg och pengar ska växlas. Just pengarna är kanske det viktigaste och det gäller inte bara före resan utan även under den. Det gäller därför att planera sina utgifter, något som kan vara svårt om man inte sen tidigare har kunskap om vad saker och ting kostar på resmålet. Många gör en resebudget men av någon anledning är det alltid svårt att hindra utgifterna från att bli större än tänkt. I värsta fall är pengarna slut innan resan är det och allt kan verka hopplöst.

Ett alternativ som blivit allt mer populärt på resa är att ta mikrolån. Ett mikrolån är en temporär ekonomisk lösning och kan bli precis det du behöver när du står kvällen innan hemresa med en tom plånbok. Ett mikrolån kommer att innebära extra kostnader i form av ränta men betalar du bara av skulden vid eller strax efter hemkomst så har du räddat semestern utan att det för den delen kostat dig en förmögenhet i räntekostnader.

Se upp för onödiga utgifter som förstör din reskassa

Onödiga utgifter i form av souvenirer, onödigt dyra måltider och taxiresor äter väldigt lätt upp din reskassa. För att hålla den planerade budgeten och undvika att behöva ta ett mikrolån för att rädda de sista dagarna i Rom så kan det vara bra att försöka hålla sig till tre punkter:

  • Inga spontanköp – Tänk alltid igenom köp som känns någorlunda tveksamma en eller två extra gånger. Visst är Colosseum fint men behöver du verkligen en miniatyrkopia för €30?
  • Inga onödigt dyra köp – Undersök alltid fler än ett alternativ när det kommer till större köp som matchbiljetter, middagar och transport för att inte lägga pengar i onödan.
  • Unna dig måttligt – Du är på semester i Rom och ska självklart unna dig en glass i solen och ett riktigt gott vin till middagen men försök att unna dig med måtta. Den där glassen blir inte mycket till minne om resebudgeten är slut innan resan är slut.

Ett annat tips för att få reskassan att räcka hela semestern ut är att lägga tid på att göra de utgifter du kommer att ha så prisvärda som möjligt. Det kan vara värt några extra minuters letande för att hitta en restaurang som både passar dina önskemål och är värd priset, eller lite prutande vid taxiståndet för att få ner priset på resan hem från fotbollsmatchen.

Mikrolån som ekonomisk nödlösning

Ibland kan det vara svårare än väntat att hålla sig till resbudgeten. Ekar plånboken tom med en eller fler dagar kvar på din vistelse så kan ett mikrolån då vara den nödlösning som behövs för att rädda situationen. Genom att snabbt få ett tillskott till reskassan så kan du/ni klara resan ut och försöka lösa de ekonomiska besvären väl hemma igen. Betalar du av mikrolånet så fort du är hemma behöver räntekostnaderna heller inte bli mer än några hundralappar.