Så mycket kostar en matchweekend i Rom

Att åka ner till Rom och se AS Roma spela är varje svensk Roma-supporters stora dröm. Många har gjort det, andra planerar att göra det och vissa har redan gjort det men tänker göra det igen. Att åka till Rom för att se Roma spela är dessvärre inte gratis. För att ha råd med en resa gäller det att planera noga och då inte bara flyg, boende och matchbiljett utan även alla andra aktiviteter och shopping du med stor sannolikhet kommer vilja göra väl på plats i Rom.

Kostnader att räkna med på resan

Genom att göra en budget så kan du lätt få bättre koll på vad resan kommer att kosta men det är lätt att missa att ta med samtliga kostnader i beräkningen. Nedan har vi listat några av de större kostnaderna som är lätta att glömma bort:

  • Transfer till och från flygplatsen – Att ta sig till och från flygplatsen behöver inte vara kostsamt beroende på hur många ni är som reser och hur ni väljer att åka men det är definitivt en kostnad att räkna med.
  • Transport i staden – Att ta sig runt i Rom går att göra på mängder av olika sätt; taxi, buss, bil och tunnelbana. Hur du än gör kommer det innebära en kostnad som du behöver räkna med.
  • Buffert för oväntade utgifter – Att ha en liten extrakassa för oväntade utgifter är alltid en god idé. Skulle något hända dig eller den/de du reser med något så gäller det att ni har råd att hantera situationen.

Förutom dessa kostnader så tillkommer självklart det större, mer självklara kostnaderna som flyg, boende och matchbiljetter. Men även om dessa kostnader är mer självklara så kan det vara svårt att uppskatta vad de kan komma att ligga på. Vi har därför konstruerat en tabell där du kan läsa av ungefärliga priser för de olika delarna av din resa.

Kostnaderna i tabellen är grova uppskattningar och kan variera beroende på när och hur du/ni väljer att resa.

1 person 2 personer 4 personer
Flyg 1500 kr tur och retur 3000 kr tur och retur 6000 kr tur och retur
Transport flygplats (med buss) 140 kr tur och retur 280 kr tur och retur 560 kr tur och retur
Boende från 500 kr/natt från 1000 kr/natt från 2000 kr/natt
Transport i Rom (med tunnelbana) 60 kr/dygn 120 kr/dygn 240 kr/dygn
Matchbiljett 500 kr 1000 kr 2000 kr
Totalt från 2700 kr från 5400 kr från 10800 kr

Ta blancolån för att betala resan

Ett sätt som blir allt vanligare för att ha råd att resa är att ta ett blancolån. Ett blancolån är ett lån utan säkerhet vilket gör att du inte behöver belåna någon ägodel som ett hus eller en bil för att få ett lån. Ett blancolån kan vara allt från tusen till flera hundra tusen kronor och det är därför upp till dig att bestämma hur mycket du behöver för att ha råd med resan och alla omkostnader.

Vad du än använder blancolånet till så rekommenderar vi att du noggrant jämför räntor och villkor för att hitta det blancolån som passar dig bäst. Genom att använda en sida som har samlat ett stort antal långivare på en och samma plats blir det betydligt lättare att göra en jämförelse där du får en bra överblick över möjliga alternativ.