Romas trupp

AS Roma har flera kända spelare som presterar bra gång på gång. truppen ut på följande vis inför säsongen 2018.

Målvakterna detta år är Bogdan Lobont, Alisson Becker samt Lukasz Skorupski. Bogdan är mycket rutinerad och har spelat hela 74 landslagsmatcher för sitt hemland Rumänien. Han går under smeknamnet Piscia, som kan översättas till katt på svenska. Varför Bogdan kallas just katten beror främst på hans mycket snabba reflexer mellan målstolparna. Försvararna består av 10 stycken spelare, dessa är Juan Jesus, Aleksandar Kolarov, Bruno Peres, Hector Moreno, Federico Fazio, Mario Rui, Rick Karsdorp, Emerson Palmieri, Kostantinos Manolas, Leandro Castan. Mittfältarna är riktigt skarpa och snabba, här hittar du spelare som Kevin Strootman, denna spelare har många styrkor och lämpar sig exemplariskt som mittfältare. Andra spelare

Foto: Marco Iacobucci EPP/Shutterstock.com

på mittfältet är Radja Nainggolan, Lorenzo Pellegrini, Diego Perotti, Daniele De Rossi, Maxime Gonalons, Gerson och Alessandro Florenzi. Anfallarna är totalt 7 stycken bland annat Patrik Schick.

Lagets tränare är Eusebio Di Francesco.

Francesco Totti anses annars vara den allra bästa fotbollsspelaren genom tiderna i Italien och han är känd världen över genom sina prestationer på planen. Totti var aktiv inom fotboll fram till juli 2017 då han valde att avsluta karriären.

Daniele De Rossi och Francesco Totti

En annan känd spelare är som tidigare nämnt mittfältaren Daniele De Rossi. Han har varit i Roma sedan junioråren och när det italienska landslaget vann fotbolls-VM 2006 ingick Daniele i truppen. Han är dessutom spelaren som förväntas bli lagkapten inom en snar framtid, detta på grund av att han är en stor favorit bland supportrarna. Sedan De Rossi påbörjade sin karriär har han tjänat otroliga summor pengar och är en favorit både lokalt i Italien men också över hela världen. Han är tillsammans med Francesco Totti en av de populäraste fotbollsspelarna inom italiensk fotboll. Francesco Totti var lagkaptenen för Roma när han var aktiv. Francesco Totti spelade flest matcher för klubben och han anses även vara den bästa målskytten genom alla tider. 2008 hade han nått milstolpen då han gjort 200 mål för AS Roma och var den allra första spelaren som någonsin gjort detta.

AS Roma är ett lag som har goda förutsättningar, de har en stor skara av supportrar och det är alltid spännande att se matcherna.