Romas främsta målskyttar

Roma är en fotbollsklubb som är känd för sina fantastiska målskyttar. I denna artikel kan du läsa om de målskyttar som lämnat störst avtryck i klubbens historia.

Amadeo Amadei

Redan så tidigt som säsongen 1936/37 kunde klubben stoltsera med en ung ny stjärna vid namn Amadeo Amadei, som debuterade i klubben som 15-åring. Han håller än idag titeln som Serie A-ligans allra yngsta målskytt och gjorde totalt 115 mål under sina 228 matcher i Roma.

Giacomo Losi

En annan legendar som är värd att nämna är Giacomo Losi, som fick smeknamnet Cuor di Roma vilket på svenska betyder Romas hjärta. Detta namn gavs han efter en ligamatch år 1961 där han gjorde det avgörande vinnande målet med endast tio minuter kvar av matchen. Detta trots att han var svårt skadad.

Roberto Pruzzo

Roberto Pruzzo var en anfallare som spelade i Roma under 1978/88. Han spelade även i landslaget, men det var i Roma och Serie A som han var mest framgångsrik. Under sin tid i klubben vann han skytteligan hela tre gånger och han gjorde över 106 mål under de 240 matcher han spelade för Roma.

Giuseppe Giannini – ”Il Principe”

Giuseppe Giannini kallades för prinsen under sin tid i Roma. Smeknamnet fick han då han hade en väldigt elegant spelstil. Han var en stor tillgång för klubben och bidrog med mycket. Han var en mittfältare med stor spelförståelse, så det är inte särskilt förvånande att höra att han numera tränar Libanons landslag. Giannini spelade även i landslaget och var en viktig spelare bland annat under EM 1988 och VM 1990.

Foto: bestino/Shutterstock.com

Daniele De Rossi

De Rossi är en folkkär spelare som firade sin 500:e match för klubben med att göra mål. Han har fått smeknamnet ”Captain Futuro” och sägs vara en spelare som bär klubben i sitt hjärta. Trots att han fått förfrågningar från andra klubbar har han aldrig varit intresserad av att lämna Roma. Han har varit en stor tillgång för klubben genom åren.

Francesco Totti

Totti är en spelare som de allra flesta känner till, även de som inte har något större intresse för fotboll. Han är utan tvekan den största spelaren som Roma haft genom tiderna. Det finns inte många spelare som kan mäta sig med Totti. Han har en enastående teknik och tituleras ofta som legend. Han återfinns även i AS Roma Hall of Fame. Totti har spelat över 500 matcher för Roma och gjort över 200 mål för klubben.